| |     日本語 | english  
Naslovna
Конкурс за суфинансирање пројеката за регион (19. мај 2020. године)

Министарство спољних послова, Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону, расписује Конкурс за суфинансирање пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и Срба у региону, који ће трајати од 18. маја до 1. јуна 2020. године.

Предмет конкурса је суфинансирање пројеката који имају за циљ:

1) употребу, учење, чување и неговање српског језика и ћириличког писма, чување и неговање српског културног, етничког, језичког и верског идентитета;

2) унапређење економске сарадње Републике Србије и Срба у региону.

На конкурсу учествују пројекти који се могу сврстати у једну од следећих ОБЛАСТИ:

На пријавном формулару обавезно је назначити област скраћеном формулацијом области:

Подршка организацији школа, кампова и едукативних радионица намењених дечјем и омладинском узрасту – скраћено: ШКОЛЕ.

Подршка изради и аквизицији уџбеника, књига и дидактичких средстава намењених школама и библиотекама Срба изван матичне државе, Подршка пројектима издавачке и књижарске делатности који јачају везе матичне државе и Срба у иностранству – скраћено: КЊИГЕ.

Подршка организовању манифестација, омладинско – спортских и културно – уметничких догађаја и приредби у региону и матичној држави– скраћено: МАНИФЕСТАЦИЈЕ.

Подршка пројектима медија, медијске писмености и дигиталне комуникације који су намењени Србима у региону – скраћено: КОМУНИКАЦИЈА.

Подршка пројектима који доприносе заштити права и интереса држављана Р. Србије и Срба у региону (правна помоћ, статусна подршка у матичној и држави пријема, подршка организовању, истраживања) – скраћено: СТАТУС.

Подршка пројектима који доприносе унапређењу економске сарадње Р. Србије и Срба у региону – скраћено: ЕКОНОМИЈА.

Право учешћа на конкурсу имају:

1) организације Срба у региону;

2) организације чије је седиште у Републици Србији.

Право учешћа на конкурсу немају:

1) директни или индиректни корисници буџетских средстава;

2) појединци;

3) привредни субјекти.

Важна напомена:

Услед проглашене пандемије вируса COVID-19 подносиоци пројеката су обавезни да пројектне предлоге и предвиђене активности прилагоде ванредним мерама држава у којима се пројекти реализују.

Обавезна документација

Подносиоци пројеката OБАВЕЗНО достављају следећу ДОКУМЕНТАЦИЈУ:

  • Попуњен Образац 1 – за пријаву и писање предлога пројекта (саставни део овог обрасца је Пријава, Предлог пројекта и Изјава о непостојању сукоба интереса и веродостојности података у обрасцима за пријаву – потписана од стране овлашћеног лица у организацији која је подносилац пројекта)
  • Попуњен Образац 2 – предлог буџета пројекта
  • Решење о упису у регистар организација, или други одговарајући акт, као доказ да је организација регистрована у складу са прописима државе у којој делује; организације регистроване ван територије Републике Србије потребно је да доставе Решење или други одговарајући акт, преведен на српски језик код овлашћеног судског тумача за српски језик;
  • За организације чије је седиште регистровано у Републици Србији, провера  правног статуса се врши службеним путем преко званичног сајта органа за регистрацију, са даном пријема пријаве на конкурс.
  • За организације из иностранства уз пријавну документацију потребно је достављање инструкције за девизне уплате из банке у којој организација има отворен рачун (није довољно само попунити SWIFT и IBAN у образцу пријаве), са идентификационим подацима организације и уписаним подацима о овлашћеном лицу за располагање средствима, који се слажу са подацима неведеним у пријави, не старију од 30 дана од дана објављивања конкурса.

Напомена: Епархије Српске православне цркве у иностранству достављају фотокопију потврде о упису у Регистар цркава и верских заједница. Црквене јединице у оквиру епархије Српске православне цркве у иностранству, поред потврде о упису у регистар Епархије, достављају и потврду те Епархије да јединица има својство правног лица у смислу аутономних прописа СПЦ.

Пожељна пратећа документација:

  • Протокол или уговор о партнерству у случају партнерства више удружења, који јасно дефинише улоге и одговорности сваког партнера;
  • Писма препоруке од дипломатско конзуларног представништва на чијој се територији конзуларне надлежности пројекат реализује;
  • Остала писма препоруке.

Реализација пројекaта предвиђена је од 15. јула 2020. године до 28. фебруара 2021. године.

Сви обрасци су доступни на интернет страници Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону www.dijaspora.gov.rs

Конкурс се објављује на интернет страници Министарства спољних послова www.mfa.rs  и интернет страници Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону www.dijaspora.gov.rs  18. маја 2020. године, и у листу ,,Вести”.

Рок и начин достављања пројеката:

Заинтересовани су дужни да пројекте доставе најкасније до 1. јуна 2020. године, у затвореној коверти са назнаком ,,За конкурс за регион”, уз навођење области конкурса, у складу са обрасцем за пријаву и писање пројекта, Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону, Кнеза Милоша 24-26, 11000 Београд, поштом препоручено или на писарницу Министарства спољних послова. Неблаговремене пријаве и непотпуна документација неће бити узети у разматрање.

Укупна вредност опредељених средстава за овај Конкурс износи до 46.000.000 (словима: четрдесет шест милиона) динара и то: 2.500.000 (словима: два милиона пет стотина хиљада) динара за програмске активности 0001 и 43.500.000 (словима: четрдесет три милиона пет стотина хиљада) динара за програмске активности 0002.

Најмањи износ средстава који се може одобрити по пројекту износи 100.000 (словима: стотину хиљада) динара, а највећи  износ по пројекту износи 1.500.000 (словима: милион пет стотина хиљада)  динара.

Организација која се пријављује на Конкурс може аплицирати само са једним пројектним предлогом.

Образац за пријаву и писање предлога пројекта и Образац предлога буџета пројекта потребно је попунити на српском језику, ћириличким писмом. Неопходно је да пријавни обрасци буду јасно и прецизно попуњени (на рачунару или писаћој машини).

Смернице за подносиоце предлога пројеката садрже детаљне критеријуме и приоритете на основу којих ће се пројекти оцењивати, као и информације о начину припреме и подношења пројектног предлога. Смернице за подносиоце предлога пројекта чине саставни део конкурсне документације.

Предата пријава и друга документација остаје трајно у архиви Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону и не враћа се подносиоцима.

Министар ће формирати конкурсну комисију која ће разматрати пристигле пројекте и утврдити предлог Одлуке за суфинансирање пројеката. Резултати Конкурса биће објављени на интернет страници Министарства спољних послова www.mfa.rs  и интернет страници Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону www.dijaspora.gov.rs

 


Verzija za štampu
Važne informacije
Објављена одлука о суфинансирању пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и Срба у региону и матичне државе и дијаспоре
Објављен тендер за изградњу павиљона Р. Србије за ЕКСПО 2025 Осака-Кансаи
Конкурс за суфинансирање пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и Срба у региону и матичне државе и дијаспоре
Префектура Ишикава и Црвени крст Јапана започели пријем донација за помоћ подручјима погођеним Земљотресом на полуострву Ното
Обавештење за наше грађане у Јапану поводом земљотреса 01. јануара 2024. године
Донете одлуке о суфинансирању пројеката који доприносе очувању и јачању веза матице и дијаспоре (12. oктобар 2023. године)
Одлука о суфинансирању пројеката који доприносе очувању и јачању веза матичне државе са дијаспором и Србима у региону
Мере контроле и ограничења за улазак лица у Републику Србију у вези са заразном болешћу Ковид-19
КАМПАЊА ЗАШТИТЕ ИМОВИНСКИХ ПРАВА СРБА У ФЕДЕРАЦИЈИ БИХ
Обележавање Дана сећања на све страдале и прогнане Србе у оружаној акцији „Олуја“ (5. август 2021. године)
On-line апликације за издавање виза Д-за запошљавање (24. мај 2021. године)
Вучић: Србија по расту прва у Европи (13. јануар 2021. године)
Услови за улазак у Републику Србију (новелирано 21. јануара 2021. године)
Режим уласка у Јапан (новелирано 28. јануара 2021. године)
Сваки Србин у дијаспори потенцијални лобиста (4. јануар 2021. године)
Селаковић: Ове године нови амбасадори, али циљеви исти (3. јануар 2021. године)
Вучић: Србија остаје на курсу победничке политике стабилности (29. децембар 2020. године)
Србија најзначајнији партнер Јапана у региону (24. децембар 2020. године)
Саопштење Министарства спољних послова Републике Србије (24. децембар 2020. године)
Брошура Србија ствара могућности - Водич кроз мере подршке развоју иновативне привреде (6. октобар 2020. године)
Потписан Уговор о избегавању двоструког опорезивања између Републике Србије и Јапана (22. јули 2020. године)
Резултати Конкурса за суфинансирање пројеката (9. јул 2020. године)
Новак Ђоковић добитник посебне повеље Министарства спољних послова Републике Србије (30. мај 2020. године)
Конкурс за суфинансирање пројеката за регион (19. мај 2020. године)
Конкурс за суфинансирање пројеката за дијаспору (19. мај 2020.године)
АКТУЕЛНИ РЕЖИМ УЛАСКА ДОМАЋИХ И СТРАНИХ ДРЖАВЉАНА У РЕПУБЛИКУ СРБИЈУ (22. мај 2020. године)
Избори за народне посланике – ВАЖНО УПОЗОРЕЊЕ – ЛАЖАН САЈТ ЗА ПРИЈАВУ ЗА ГЛАСАЊЕ ИЗ ИНОСТРАНСТВА (21. мај 2020. године)
НАСТАВАК СПРОВОЂЕЊА ИЗБОРНИХ РАДЊИ (12. мај 2020. године)
ПРИЈАВА БИРАЧА ЗА ГЛАСАЊЕ У ИНОСТРАНСТВУ (измењено 12. маја 2020. године)
ИНФОРМАЦИЈЕ ЈАПАНСКИХ ОРГАНА О COVID-19
ИЗБОРИ ЗА НАРОДНЕ ПОСЛАНИКЕ - ПРЕКИДАЊЕ РАДЊИ У СПРОВОЂЕЊУ ИЗБОРА (17. март 2020. године)
КОРОНА ВИРУС: ИНФОРМАЦИЈЕ О МЕРАМА И СИТУАЦИЈИ У СРБИЈИ
КОРОНА ВИРУС: ЈАПАН
Информација Министарства здравља о корона вирусу у Србији
Информације о корона вирусу у Јапану