Србија је учествовала у сва три сегмента манифестације: Штанд Србије Serbian Night током сва три дана трајања фестивала је организовала Норико Хашимото која већ неколико година помаже у активностима Амбасаде припремањем српских кулинарских специјалитета и организовањем догађаја на тему српске кухиње. На штанду је правила и продавала слатке палачинке са џемовима „Бакина тајна“, српску кафу и биљне чајеве. Штанд је био изузетно посећен сва три дана. Представница Амбасаде Тијана Нагато је 24. септембра одржала једносатни кулинарски семинар где је говорила о одликама српске кухиње и уз помоћ наше две држављанке које живе у Токију демонстрирала припрему наше хране. На семинару је учествовало максималних тридесет гостију (улаз је био слободан), а гости су имали прилику да пробају проју, паприке са сиром и шљивовицу. Семинар се емитовао уживо преко фејсбук странице организатора, а учесницима су подељени промотивни материјали о нашој земљи. У оквиру забавног програма 23. септембра студенти Токијског факултета за стране језике (TUFS) обучени у народне ношње извели су коло на отвореној бини у централном простору фестивала. Студенти TUFS већ више година успешно изводе наше народне игре, а имали су прилике и да посете Србију и учествују на радионицама са нашим КУД Бранко Цветковић.
Јапански бенд JapaLkan који изводи традиционалне мелодије са Балкана и који ће у јануару 2018. године бити специјални гост на Кустендорф фестивалу у Дрвенграду је 24. септембра такође наступио на централној бини пред великим бројем посетилаца. Бенд је побрао бројне овације, а продати су сви њихови дискови мини албума Месечина изложени на штанду Србије. |