Printer Friendly Version Одржано такмичење у „софт“ одбојци у Јокохами под покровитељством Амбасаде (11. мај 2024. године) @ 15 May 2024 03:01 AM
 
Амбасадорка Ковач је са представницима Амбасаде 11. маја учествовала на пролећном турниру у „софт“ одбојци општине Асахи у Јокохами, који је по први пут одржан у специјалној сарадњи са нашом Амбасадом у Токију.
 
На отварању турнира, присутнима су се, поред амбасадорке Ковач у својству почасног госта, обратили председница општине Јукико Гондо, председник Асахи спортске асоцијације Шигеру Изава и посланик Доњег дома Парламента Наоки Фурукава, који је уједно саветник ове асоцијације.
 
Амбасадорка Ковач је у говору истакла задовољство поводом покровитељства Амбасаде турниру у новом типу одбојке на тлу Јапана. Упознала је са дугим везама наше две земље, чијем развоју је допринео и спорт, подсетивши да Србија остварује изванредне резултате, укључујући и на тлу Јапана, у спортским такмичењима, посебно у оним са лоптом.
 
На такмичењу је било присутно преко сто грађана и играча који су се такмичили у више категорија, док су амбасадорка и представници Амбасаде учествовали у ревијалном мечу против једне од екипа.