Printer Friendly Version Промоција Србије у Јокохами (25-26. мај 2024. године) @ 28 May 2024 05:23 PM
 
И ове године, на позив телевизије Канагава и уз подршку Аменикс групе, Амбасада је учествовала на традиционалном дводневном базару (25-26. мај) под називом Kanagawa Mirai Street у Јокохами, који је привукао више хиљада посетилаца.
 
Овим поводом, на штанду Амбасаде су, у присуству представника Амбасаде и увозника српских производа, представљене различите информације о Србији, као и прехрамбени производи у продаји у Јапану (вина и готови специјалитети српске кухиње).
 
На базару је, поред Србије, штанд имала само Мађарска, док су остали излагачи биле јапанске компаније, организације и институције..
 
Током посете штанду, амбасадорка Ковач се срела са председником ТВ Канагава Јошиказом Кумагаијем, и представницима јапанских компанија које су помогле реализацију нашег учешћа.
 
У разговору са Кумагаијем је потврђена обострана спремност на наставак вишегодишње сарадње, и размотрене су могућности за њено евентуално проширење, у контексту врло активног ангажовања Амбасаде у префектури Канагава и предстојећег учешћа Србије на Светској изложби у Осаки 2025. године.