Printer Friendly Version Пријем у Амбасади поводом Јапанско-српског фестивала филма (JSFF) (13. јун 2024. године) @ 28 June 2024 07:10 AM
 
У Амбасади је, 13. јуна 2024. године, приређен пријем поводом Јапанско-српског фестивала филма (JSFF), који je одржан у Токију од 14. до 16. јуна. 
 
Први савeник Марија Перишић честитала је организаторима фестивала на јубиларном десетом издању и изразила задовољство што ће изабране јапанске и српске филмове ове године моћи да види већи број јапанских гледалаца. Истакла је значај овог вида сарадње у контексту продубљивања културне размене и веза две земље.
 
Пријему су присуствовали продуценти, учесници и чланови жирија, који су захвалили Амбасади на дугогодишњој сарадњи и подршци. 
 
Програмски директор фестивала Јакша Никодијевић истакао је и подршку Министарства културе Републике Србије и пренео да је пријем српских филмова у Јапану и јапанских филмова у Србији одличан, те да се нада да ће фестивал у будућности добити на још већем значају и обиму.  
 
Режисер Питер Вебер, председник жирија фестивала, изразио је задовољство што може да учествује у пројекту који повезује кинематографије две земље, које изузетно цени. Најавио је да ће на јесен ове године снимати филм у Србији. 
 
Током пријема служена су српска вина и специјалитети кухиње.