Printer Friendly Version Наставак сарадње с Јапанском корпорацијом за oдлагање и безбедност чврстог отпада (JESCO) у области заштите животне средине (13. јун 2024. године) @ 28 June 2024 07:13 AM
 
Амбасаду су, 13. јуна, посетили Иван Ђуричковић из Министарства заштите животне средине, професор Универзитета у Осаки Такеши Накано и пројектни менаџер у Јапанској корпорацији за oдлагање и безбедност чврстог отпада (JESCO) Хироки Оки, како би нас известили о наставку сарадње српских и јапанских институција у оквиру пројеката у области заштите животне средине. 
 
Иван Ђуричковић информисао је о програму обуке, који је JICA организовала у Јапану од 3. до 13. јуна 2024. године, а у којем је учествовао заједно са још четворо наших стручњака из ХИП Петрохемије, ЈКП Панчево и са Шумарског факултета у Београду. Оценио је да је обука била драгоцена прилика за упознавање са напредним јапанским технологијама у области заштите животне средине, као и за стицање знања и искуства које може да се примени у даљем раду наших институција.  
 
Проф. Накано изразио је задовољство због континуиране сарадње са стручњацима из Србије.
 
Амбасадорка Ковач истакла је да заједнички пројекти у области животне средине спадају у најважније облике сарадње две земље. Обећала је подршку Амбасаде свим напорима у реализацији  будућих пројеката.