| |     日本語 | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 9:00 – 17:00 časova
Konzularno odeljenje (rad sa strankama): 09:00 - 13:00 časova

Praznici

Adresa
4-7-24 Kitashinagawa,
Shinagawa-ku
140-0001 TOKIO
JAPAN

Telefeon: + 813 / 3447-35-71, 3447-35-72 Lokacija/Mapa
Fax:         + 813 / 3447-35-73 Konzularna nadležnost
E-mail:  embassy.tokyo@mfa.rs Počasni konzuli
Veb sajt:  http://www.tokyo.mfa.gov.rs  

 


 
Женска сениорска одбојкашка репрезентација Србије у Јокохами освојила златну медаљу и титулу првака света (20. октобар 2018. године)

Женска сениорска одбојкашка репрезентација Србије освојила је златну медаљу и титулу првака света на XVIII Светском првенству 2018 у Јапану.

Србија је 20. октобра 2018. године у финалу у Јокохами савладала Италију са 3:2, по сетовима 21:25, 25:14, 23:25, 25:19 и 15:12, после 117 минута игре.

Opširnije...
Једнократна помоћ Србије Јапану за санирање последица поплава (12. јул 2018. године)

На седници Владе Републике Србије одржаној 12. јула поновљени су изрази жаљења поводом губитка готово две стотине људских живота у Јапану и огромне материјалне штете настале услед поплава.

Влада  је на седници у знак солидарности са народом Јапана донела одлуку да се упути једнократна помоћ Јапану у износу од 500.000 евра.


 
 
Посета Јапану делегације Олимпијског комитета Србије и потписивање Меморандума о сарадњи са градом Фуђими (27. новембар 2018. године)

Делегација Олимпијског комитета Србије на челу са председником Божидаром Маљковићем током боравка у Токију ради учешћа на Генералној скупштини Асоцијације националних олимпијских комитета (ANOC) и састанака са Организационим комитетом ОИ у Токију 2020 посетила је Амбасаду 27. новембра и са амбадором Ненадом Глишићем разменила мишљења и информације о предстојећим Олимпијским играма у Токију. У саставу петочлане делегације били су и потпредседник Жарко Зечевић, генерални секретар Ђорђе Вишацки, извршни директор Дамир Штајнер и менаџер међународних програма Милош Миленковић. 

Председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић је са представницима града Фуђими, града-побратима Шапца, у Амбасади потписао Меморандум о сарадњи између ОКС и Фуђимија и истакао да се на овај начин српским спортистима из појединих екипних спортова, као и неких борилачких спортова, отвара могућност да пред саме игре имају место за припреме, што укључује и неопходни период аклиматизације. Представници Фуђимија захвалили су се у име градоначелника и становника града и изразили наду да ће, након добијања регистрације као града домаћина код Владе Јапана, њихови грађани имати много више прилика за упознавање са Србијом, као и за пружање подршке нашим спортистима уочи и током ОИ 2020. године. 


Посета амбасадора Ненада Глишића граду Хофу (24-26. новембра 2018. године)

Амбасадор Ненад Глишић је између 24. и 26. новембра посетио град Хофу, домаћина одбојкашке репрезентације Србије пред Олимпијаду у Токију 2020. године. Током посете, амбасадор је са градоначелником Јутаком Икедом присуствовао традиционалном фестивалу Хадакабо, а на свечаном пријему је одржао презентацију о Србији и односима Србије и Јапана, уз посебан акценат на посету јапанског премијера Абеа Србији у јануару 2018. године. 

Opširnije...
Концерт за везу јапанске и српске музике у Амбасади (22. новембар 2018. године)

У сарадњи са Асоцијацијом за промоцију музичке сарадње између Србије и Јапана на челу са супругом бившег амбасадора Србије у Токију Ецуко Цунозаки у Амбасади је 22. новембра пред препуном салом са око осамдесет званица одржан Концерт за везу јапанске и српске музике на коме су наступиле Фумико Такешта (хармоника) и Татара Токи (шинобуе, традиционална јапанска флаута). Поред јапанских композиција на програму су биле и наше композиције Зов шумадије, Влашка игра, Меракли чочек, Ој, Мораво, Нова Зајечарка, Бањски чачак, а публици су подељена објашњења песама на јапанском. У извођењу јапанске композиције Hana Wa Saku (Flowers Will Bloom) настале у знак подршке опоравку Јапана после земљотреса и цунамија 2011. године, као и Колубарског веза, уметницама се придружила и Ецуко Цунозаки (виолина). Трио је такође извео и песму Едерлези. У извођењу композиције Април у Београду уметницама се придружио и амбасадор Ненад Глишић на гитари. Концерт је окончан заједничким извођењем Тамо далеко при чему се певању прикључила и публика којој су речи подељене унапред. 

Opširnije...
Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova